YıLdız Foruma HoşgeLdiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz

iyi vakit geçirmeniz diLeğiyLe
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 HAMSİ DÜRÜM

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Lolipop01
Admin
Lolipop01


Kadın Mesaj Sayısı : 563
Nerden : **Gokyuzunden**
İş/Hobiler : Ogrenci
Lakap : Nese-Küpü
Kayıt tarihi : 29/08/08

HAMSİ DÜRÜM Empty
MesajKonu: HAMSİ DÜRÜM   HAMSİ DÜRÜM EmptyCuma Eyl. 05, 2008 2:50 pm

HAMSİ DÜRÜM

Malzemeler
Hamsi (yiyenlerin sayısına göre alın)
Mısır unu
Tuz
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı


HAMSİ DÜRÜM Resim+098
Hamsilerin kafalarıyla beraber içinide alarak temizliyorsunuz. Yada balıkçıya temizletiyorsunuz .(İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz.)
* Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor. bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün. Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün.

* Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz. Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz.

*Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir. O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın.


HAMSİ DÜRÜM Resim+108
Krep tavasına hazır dürümü koyun.Altını üstünü kızartın. Ortasına pişirdiğiniz balıkları koyun
HAMSİ DÜRÜM Resim+161
HAMSİ DÜRÜM Resim+163

Biraz daha piştikten sonra tabağa alın içine salatalık soğan domates biber dilimlerini koyarak rulo yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://yildizforum.yetkinforum.com
 
HAMSİ DÜRÜM
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz :: FARKLI DÜNYALAR :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: