HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler:
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, pulbiber, yenibahar
Bir tutam maydanoz
2,5-3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Sıvıyağda soğan ve dolmalık fıstıklar pembeleşene dek kavrulur. Pirinç, kuşüzümü, tuz, pulbiber ve yenibahar eklenerek biraz daha kavrulur. Ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz eklenir. Temizlenen ve peçeteyle nemi alınan hamsiler margarinle yağlanmış yapışmaz bir tencereye 2 sıra halinde dizilir(2. sıradaki hamsilerin gövde ve kuyruğu tencerenin yan duvarından yukarı doğru uzanıyor olması gerek). Üzerine pirinç karışımı dökülür.Kalan hamside üste dizilir ve sıcak suyu eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişince dikkatli bir şekilde tepsiye ters olarak alınır ve dilim şeklinde servis yapılır.