YıLdız Foruma HoşgeLdiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz

iyi vakit geçirmeniz diLeğiyLe
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Bitlis Köftesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Lolipop01
Admin
Lolipop01


Kadın Mesaj Sayısı : 563
Nerden : **Gokyuzunden**
İş/Hobiler : Ogrenci
Lakap : Nese-Küpü
Kayıt tarihi : 29/08/08

Bitlis Köftesi Empty
MesajKonu: Bitlis Köftesi   Bitlis Köftesi EmptyCuma Eyl. 05, 2008 3:02 pm

Bitlis Köftesi

Malzemeler

3 orta boy Soğan

1/4 su bardağı Sıvı yağ

1/3 su bardağı Pirinç

3,5 su bardağı Su

2 tatlı kaşığı Tuz

1/2 orta boy Nar

1/2 tatlı kaşığı Kara Biber

2 1/3 su bardağı Bulgur (köftelik)

2 su bardağı Kıyma (yağsız, iki kez çekilmiş)

1 adet Yumurta

1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber

Hazırlanışı:

Soğan soyulur, yıkanır, ince ince doğranır, yağın yarısı ile birlikte tencereye koyulur, kapağı kapatılır, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürülür. Pirinc yıkanır, soğan eklenir bir iki kez çevirip, 3/4 su bardağı sıcak su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz koyulur, karıştırılır. kaynayınca ateşi kısılır, suyunu çekene değin 10-15 dakika pişirilir. ocağı kapatılır. Nar taneleri ve kara biberi eklenir, karıştırılır. Bulgur geniş bir kaba koyulur, üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslatılır, 10 dakika üzeri kapalı olarak bekletilir. Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elastik bir yapı kazanıncaya değin, yaklaşık 15-20 dakika yoğrulur. Üzerine kurumaması için nemli bir bez örtülür.Eli ıslatarak Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır. Eli hafif ıslatarak ortalarını çukurlaştırılır, kenarlarını baş ve işaret parmakları arasına alınır, döndürüp hafifçe bastırarak kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde inceltilir. İçlerine hazırlanan pirinçli karışımdan koyulur, kaynatıp, üzerine süzgeç yerleştirilir, kapatılır. Köfteler delikli süzgece alınır. Tencereye kalan suy ve tuz konulur, kaynatılır, üzerine süzgeci yerleştirip, kapağı kapatılır. Kaynayan suyun buharı ile köfteler 25-30 dakika haşlanır. Servis tabağına alınır. Haşlama suyuna kalan yağ ve kırımızı biberi koyulur, kaynatıp ve köftelerin üzerine gezdirilir.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://yildizforum.yetkinforum.com
 
Bitlis Köftesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz :: FARKLI DÜNYALAR :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: