MALZEMESİ:
500 gr. dana kıyma
200 gr. kuzu kıyma
1 büyük baş soğan
1 adet yumurta
1 dilim ekmek
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı bezelye
1 adet çarliston biber
2 adet domates
2 adet orta boy havuç
1 demet maydanoz
çiçek yağı
kırmızı biber-karabiber- tuz
HAZIRLANIŞI:
Büyük yayvan bir kabın içinde ince doğranmış (veya rendelenmiş) soğan, kıyma, sütte ıslatıldıktan sonra ufalanmış ekmek içi, yumurta, ince kıyılmış maydanozun yarısı, tuz ve karabiber konur. Bu malzeme karıştırılarak birbirine yedirilir. Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Köfteler kızardıktan sonra bir tabağa alınır. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan tavada pembeleşinceye kadar kavrulur.Buna bezelye, küçük küpler halinde doğranmış havuç, soyulmuş domates, çarliston biber, maydanoz ve kırmızı biber ilave edilir. Hep birlikte karıştırılarak kısa bir süre kavrulduktan sonra çok az su ile azcık kaynatılır. Köfteler ilave edilir ve hep birlikte 2-3 dakika kaynatılır. Servis tabağına aktarılıp, üstüne kıyılmış maydanoz serpilip servis edilir.