YıLdız Foruma HoşgeLdiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz

iyi vakit geçirmeniz diLeğiyLe
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Harput Köftesİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Lolipop01
Admin
Lolipop01


Kadın Mesaj Sayısı : 563
Nerden : **Gokyuzunden**
İş/Hobiler : Ogrenci
Lakap : Nese-Küpü
Kayıt tarihi : 29/08/08

Harput Köftesİ Empty
MesajKonu: Harput Köftesİ   Harput Köftesİ EmptyCuma Eyl. 05, 2008 3:05 pm

Harput Köftesİ

MALZEMESİ

2 büyük boy Soğan

1 demet Maydanoz

4 yemek kaşığı Salça

1 yemek kaşığı Biber salçası

3 tatlı kaşığı Tuz

2 tatlı kaşığı Kara Biber

1 tatlı kaşığı Kırmızı biber

2 tatlı kaşığı Mor fesleğen

500 gr Kıyma (az yağlı)

1/2 su bardağı Bulgur (köftelik)

2 yemek kaşığı Sıvı yağ

3,5 su bardağı Su


Hazırlanışı

Soğan soyulur, yıkanır. Maydanoz yıkanır, ayıklanır. Her ikisi de ince ince doğranır. Soğan, maydanoz, 1/2 yemek kaşığı salça, biber salçası, 2 tatlı kaşığı tuz ve baharat karıştırıp iyice ovulur. Bu karışıma kıymayı azar azar 4-5 seferde ekleyip, 5 dakika kadar yoğrulur. Bulgur da aynen kıyma gibi eklenir ve elastik bir yapı kazanıncaya değin, yaklaşık 7-8 dakika daha yoğrulur. Üzerine, kurumaması için nemli bez örtülür. El ıslatılarak hamurdan, yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Her parça yuvarlanır ve ortası iki taraftan bastırıp çukurlaştırılır. Sol elin işaret ve baş parmaklarını ortadaki iki taraflı çukura yerleştirilir. Sağ elin baş ve işaret parmakları arasında köfte çevrilerek kenarları düzeltilir. Diğer tarafta kalan salça bir tencerede su ile ezilir. Yağ, kalan tuz ve su eklenir, kaynatılır, köfteler kaynayan karışıma koyulur, kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://yildizforum.yetkinforum.com
 
Harput Köftesİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz :: FARKLI DÜNYALAR :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: