YıLdız Foruma HoşgeLdiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz

iyi vakit geçirmeniz diLeğiyLe
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Bahçe Köftesi:

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Lolipop01
Admin
Lolipop01


Kadın Mesaj Sayısı : 563
Nerden : **Gokyuzunden**
İş/Hobiler : Ogrenci
Lakap : Nese-Küpü
Kayıt tarihi : 29/08/08

Bahçe Köftesi: Empty
MesajKonu: Bahçe Köftesi:   Bahçe Köftesi: EmptyCuma Eyl. 05, 2008 3:08 pm

Bahçe Köftesi:

Malzeme :
- Harcı:- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Köftesi:
- ½ kg. köftelik kıyma
- ½ paket köfte harcı
- 1 ½ çay bardağı su
- Sosu:
- 2 yemek kaşığı Sana Cream Bonjour
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 ½ su bardağı et suyu
- ½ su bardağı rende kaşar peyniri

Hazırlanışı :
Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz.

Maydanoz ve dereotu ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın.

Domatesleri küp küp doğrayın.

Sarımsakları kıyın.

Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydonozu, dereotunu, köfte harcını , 1 ½ çb. Suyu, koyup, iyice yoğurunuz.

Harç kıvamına gelince şekil verip, bir tabağa alınız.

Yayvan bir tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin.

Renk alan köfteleri bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba dizin.

Sosu için, bir tencerede Sana cream bonjouru kızdırın.

Kızan yağın içine kıyılmış sarımsakları, doğranmış domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun Domatesler pişince , köftelerin üzerine dökün.

En son olarak içine etsuyunu döküp, rende kaşarı serpin.

Önceden 200 C de ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirip, sıcak olarak servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://yildizforum.yetkinforum.com
 
Bahçe Köftesi:
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz :: FARKLI DÜNYALAR :: Hanımların Yeri :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: