MALZEME:
Orta yağlı kıyma 1 kg. Kırmımızı pulbiber 1/2 çorba kaşığı
İrmik (yada 5 dilim bayat ekmek içi) 1 çorba kaşığı Karbonat 1/2 çorba kaşığı
Soğan 1 adet Karabiber
Sarmısak 2 diş Tuz
Kimyon 1/2 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Eğer irmik yerine ekmek içini kullanabilirsiniz,ama irmik lezzetli oluyor Soğan ve sarmısaklarla birlikte irmiği ya da ekmek içini robottan geçirerek ince çekilmiş duruma getirin. Bu malzemeyi kıymaya katın. Tuzu, biberi, kimyonu, kırmızıbiberi ve karbonatı da katıp, yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Bir kaba koyup ağzını kapatın. Buzdolabında bir gün bekletin. Ertesi gün istediğiniz biçimde köfteler hazırlayın. Izgaranızı ya da fırınınızın ızgarasını yakın.Köfteleri ızgaraya yerleştirip, her iki yanı kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.tekirdağ köftenin bir iyi tarafıda eşleri dışarı giden beyler için ideal bir gün önceden yapıldığı için 1 günlük avantaj sağlıyor.
Tekirdağ 'a gidipde yemeden gelmeyin
afiyet olsun