750gr kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmek içi
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu*
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
*kabartma tozu köftelerin yumuşak olmasını sağlıyor*
Kızartmak için :
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Ayrıca:
5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanması:
Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak sunun