Lolipop01 Admin
Mesaj Sayısı : 563 Nerden : **Gokyuzunden** İş/Hobiler : Ogrenci Lakap : Nese-Küpü Kayıt tarihi : 29/08/08
| Konu: Aşkın Doruğu C.tesi Ağus. 30, 2008 12:40 pm | |
| 6 Kişilik) Malzemeler: 2 Soğan2 Havuç1 Kereviz1 Sap Pırasa1,2 kg Patates1 Demet Dereotu1 Çorba Kaşığı Margarin2 Et Suyu Tableti1 Defne Yaprağı1,3 kg Dana Fileto500 gr Süt KremasıRendelenmiş Limon KabuğuTuz, KarabiberHAZIRLANIŞI : Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın. Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin. alıntıdır | |
|