YıLdız Foruma HoşgeLdiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
YıLdız Foruma HoşgeLdiniz

iyi vakit geçirmeniz diLeğiyLe

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Küçük hafız kız

YazarMesaj
Lolipop01
Admin
Lolipop01

Kadın Mesaj Sayısı : 563
İş/Hobiler : Ogrenci
Lakap : Nese-Küpü

Küçük hafız kız Empty
MesajKonu: Küçük hafız kız   Küçük hafız kız EmptyCuma Ağus. 29, 2008 9:24 pm

Bir ibret tablosu

Küçük Hafız Kız
İlkokulu bitirip kursa gelmişti. Ailesi kendi isteğiyle geldiğini söylemişti. Kayıt için adını sorduğumdaKüçük hafız kız Virg hiç de çekinmeyen bir tavırla “Fatma ”dedi… Ve ekledi: “ Eğer hafızlık yaptırmazsanız kaydolmak istemiyorum.” Böyle tehdit edercesine konuşması onu yaşından daha olgun gösteriyordu. Tebessümle:” Korkmayın küçük hanımKüçük hafız kız Virg siz isteyinKüçük hafız kız Virg hafız da yaparızKüçük hafız kız Virg hoca da...

O küçük gözlerinin içi parıldadı birden. AnnesiKüçük hafız kız Virg “Hoca hanim kusuruna bakma hele senKüçük hafız kız Virg ille de hafız olacağım der deKüçük hafız kız Virg baksa bir şey demez. Bizim köyün hocasından duymuş. Peygamberimiz (sav)Küçük hafız kız Virg hafız olanlara Cennette taç giydirilecekmis demiş herhalde. Siz daha iyi bilirsiniz yaKüçük hafız kız Virg köylü kafasıKüçük hafız kız Virg biz de bu kadar duyduk anladık. Bu da çocuk iste.

“Tabi teyze ne demekKüçük hafız kız Virg keşke herkes sizin gibi duyduklarından etkilense de teslim olsa. Siz hiç merak etmeyinKüçük hafız kız Virg kızınız önce Allah’a sonraKüçük hafız kız Virg sonra bize emanet.” Kadıncağız elime yapıştı öpecekken geri çektimKüçük hafız kız Virg utandım. TuttumKüçük hafız kız Virg ben onun elini öptüm. Gözleri yaşardı. “Hoca hanim bu ellerKüçük hafız kız Virg gözler hep günahlıKüçük hafız kız Virg asıl sizinkiler öpülmeye layık.” “Estağfirullah teyze” dedimKüçük hafız kız Virg “o ahrette belli olur.” Bu konuşmadan sonra kaydığını yaptığımda Fatma’nın Erzurumlu olduğunu öğrendim. Bir an düşündümKüçük hafız kız Virg “KüçükKüçük hafız kız Virg nasıl kalacak bu kadar buralarda”…

Zaman ilerledikçe Fatma’nın edepli tavırları daha da çok etkiledi beni. Azimliydi. Geceleri uykusunun arasında ayetleri sayıkları görüyordum çoğu kez. Böyle devam ederkenKüçük hafız kız Virg arada bir bana gelip soru soruyordu. Bir günKüçük hafız kız Virg“ HocamKüçük hafız kız Virg hafız olmak için Kur’an-ı bitirmek mi lazım?“ diye sordu. Ben deKüçük hafız kız Virg “ Tabii kiKüçük hafız kız Virg hepsini ezberleyeceksin ki hafız adını alacaksın.” Bu cevabıma çok üzülmüş gibiydi. Bir şey demek istiyordu sanki. Teşekkür etti ve döndü arkasına gitti. Derslerim arasında onlara sürekli Kur’an ezberlemekle isin bitmeyeceğiniKüçük hafız kız Virg mutlaka içindekiler uygulamak gerektiğini hatırlatıyordum. Talebelerden biriKüçük hafız kız Virg “ Hocam” dediKüçük hafız kız Virg “Fatma’nın annesi ona abdestli olmayanın hafızlara dokunamayacağını söylemişKüçük hafız kız Virg doğru mu? “diye sordu. Çok ilginç doğrusu. “Maşaallah” dedim”Küçük hafız kız Virg “ Osmanlı zamanında atalarımız Kur’an-a ve Hafız’a kıymet verdiklerinden öyle yaparmış” dedim. Çok hoşlarına gitmişti bu iş. Hepsi adeta kendilerini ulaşılması zorKüçük hafız kız Virg kasa içindeki altın gibi görüyorlardı. “Görsünler” dedim içimdenKüçük hafız kız Virg bu yasta buralara gelmişler. Allah’ in kelamını ezberliyorlarKüçük hafız kız Virg onlara fazla görmem bunu…

Bu arada Fatma ara sıra rahatsızlanıyor ve revirde yatıyordu. Zaman geçtikçe Fatma’nın morali ve sağlığı daha da çok bozuluyordu. Bir gün dersini iki kez aksatınca sordum:” Ne oldu yoksaKüçük hafız kız Virg anneni mi özledin?” “Hayır” dedi. “Neden moralin bozuk? Çok fazlada hasta oluyorsun“ dedim. “Yanlış anlamayınKüçük hafız kız Virg inanın ki annemi özleyip de gitmek istediğim yok. Burayı çok seviyorum. Allah’ımdan çok korkuyorum. Buraları terk edersem bana ahrette hesabını sormaz mı? “ Bir şey diyemedim. Suçlu gibi hissettim kendimi.

O küçük kalpte bu ne imandı Ya Rabbi!..

Onu hayranlıkla izliyordum. Bir gün çok rahatsızlandı. Doktora götürmek zorunda kaldık. Bir çok tahlillerden sonra arkadaşım olan doktor hanimKüçük hafız kız Virg“ Hoca hanım derhal bu talebeyi ailesinin yanına gönder“ dedi. Şaşkınlıkla: “Neden?“ diye sordum. BanaKüçük hafız kız Virg “Belki üzülecekKüçük hafız kız Virg hatta inanmayacaksınKüçük hafız kız Virg fakat bu talebe kanser…” dedi.

“Adeta başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. Sanki her tarafımı şefkat sarmıştı. Hasta haneden ayrılırken Fatma’ya hiç bir şey diyemedim. Oysa anlamış gibi bana sorular sorup dikkatimi dağıtmaya çalışıyordu. Kulağıma eğilerek ”Hocam” dediKüçük hafız kız Virg “ Azrail insanların canını alırken nasıldır?” Ağlamamak için kendimi zor tuttumKüçük hafız kız Virg “Güzel bir surettedirKüçük hafız kız Virg mü’min kullara” dedim. SevindiKüçük hafız kız Virg sanki mırıldandı:” Belki hafız olamamKüçük hafız kız Virg ama Elhamdulillah mü’minim” dedi…

Simdi anlamıştımKüçük hafız kız Virg bana önceden sormuş olduğu soruyu. Demek ki hastalığını biliyordu Hafız olmak için Kur’an-i bitirmesi gerektiğini söylediğimdeKüçük hafız kız Virg neden üzüldüğünü simdi anlamıştım. Birkaç gün sonra eşyalarını hazırlamaya başladık. Çünkü dayanılmaz acılar içinde olduğunu görüyorduk. Evine gitmesi gerekiyordu. Ailesi geldi. Fatma yanıma gelerekKüçük hafız kız Virg” Bana kızmadınız değil mi? Eğer söyleseydim belki kursa almazdınız.” “Ne demek? Nasıl kızarım sana?” dedim. “Hem sonra sakin üzülme hafızlığımı bitiremedim diye. Bu yola girdin yaKüçük hafız kız Virg Rabbim seni hafızlar zümresinden yazmıştır insaallah.” Öyle sevindi kiKüçük hafız kız Virg sarıldı boynuma: “Gerçekten ben simdi hafız sayılırmıyım? Anne bakKüçük hafız kız Virg duydun değil mi?”

Ya Rabbi bu ne aşktı!..

Rabbimin hikmeti tecelli etse de iyi olsaydı su FatmaKüçük hafız kız Virg ne güzel bir kul olurdu. Böylece Fatma’yı gözyaşları ile Erzurum’a uğurladık. Çok geçmedi. Bir iki hafta sonra ailesi ağırlaştı haberini verdi. Bu bir iki hafta içinde ondan iki mektup almıştım. Bana hep hafızlık tacını merak ettiğini. Rüyalarına bile girdiğini yazıyordu.

Bir gün sabah namazından sonra telefon çaldı. Fatma’nın annesiydi karşımdaki ses. Ağlamaklı bir sesleKüçük hafız kız Virg “ Hoca hanım Fatma’yı uğurladık. Rica etsem bir hatim okurmusunuz?” deyince ben de dayanamadım ağlamaya başladım. Annesi beni teselli edercesine telefonu kapatmadanKüçük hafız kız Virg” Size ölmeden önce sunu söylememi istedi” dedi hıçkırarak: “Anneciğim hocama söyleKüçük hafız kız Virg Azrail söylediğinden de güzelmiş.”

“-Ey Rabbim; senin kelamın için yanıp tutuşanKüçük hafız kız Virg yoluna yapışıp kelamına sımsıkı sarılan kulunuKüçük hafız kız Virg sen son nefesinde yalnız bırakır misin hiç?”

alıntıdır

https://yildizforum.yetkinforum.com

Küçük hafız kız
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-